Vilka spår lämnar du hos andra?

Din energi påverkar nära o kära - så hur håller du dig cool?

Stress Släpp är det allra första steget

Du vet förstås att din känsla sprider sig som ringar på vattnet, ibland trots att du tror dig ha koll på den. Din osynliga energi sipprar ur dig och landar hos din närstående på några få sekunder, och du får en motreaktion på bara ett ögonblick. 

Det allra första du kan göra är ett Stress Släpp – ta ett GIGANTISKT andetag och PUSTA/FRUSTA ut andetaget. Gör gärna om det 2-3 gånger. Nu märker du säkert att känslan har skiftat och du känner dig mer balanserad. Den här enkla tekniken får dig att stanna upp och samla dig på bara ett ögonblick.


BARN ÄR EXTRA KÄNSLIGA*
När barn blir utsatta för skrik, bråk och ilska regelbundet, så sätter det spår i deras personlighet. Olika barn påverkas olika starkt men studier visar att det finns vissa generella effekter på kort sikt, men även effekter när barnet växer upp:

  • Följer inte regler
  • Arga ofta
  • Högre brottslighet
  • Depression
  • Utanförskap
  • Missbruk
  • Dåligt socialt samspel
 
DU BEHÖVER INTE BLI EN PERFEKT MÄNNISKA
Glädjande nog behöver du inte oroa dig allt för mycket, eftersom det samtidigt är viktigt att barn och andra närstående lär sig hantera konflikter med någon de litar på. Lösningen är att prata ut om det som har hänt, att du berättar hur du kände, ber om ursäkt om det är befogat, och samsas med barnet/personen – gärna med en härlig kram som avslut.
  

________________________________________________________________________________________________________________________________
* Understanding Anger, 2004, Diane Wagenhals. When anger hurts your child, 1996, Matthew McKay, Patrick Fanning, Kim Paleg.

" Jag känner mig så mycket mer positiv och glad. Det är lättare att ta saker lättsamt."
Irma G
Efter 3 sessioner online

Leave A Comment